Международен консултант от Bio/ Zoo information провежда  обучителен семинар в старозагорския зоопарк

От 21 до 23 юни 2023 г., в Зоопарк Стара Загора се провежда специализиран курс за зоопаркови служители на тема „Основи на зоопарковото дело“. Лектор на форума, специално пристигнал от Дания, е Майкъл Йоргенсон от Bio/ Zoo information- международен консултант и акредитиран член към Европейската асоциация на зоопарковете и аквариумите.

„През следващите три дни ще ви представя различни области от управлението на зооградините. Радвам се да бъда част от такъв вид сътрудничество и се надявам да ви бъде интересно и полезно. Впечатлен съм от вашия прекрасния Зоопарк, който с общи усилия поддържате и го правите все по-приятно място за посетителите, които определено са много“, сподели гостът от Дания.  „Поздравявам директорът д-р Ивелина Илиева за редицата образователни инициативи, които подготвя, за да бъде още по-добра атмосферата тук за хората, както и уюта за обитателите на зооградината “, каза още Майкъл Йоргенсон.

Първият ден от лекцията, която бе в залата на Образователния център в Зоопарка, премина с  темите за безопасност на служители, животни и посетители, основи на отглеждането на животни в зоопаркови условия, история и благосъстояние на зоопарковете, както  и цели и задачи на съвременните такива. Вторият модул се състоя от практическа част и бяха направени посещения на отделни сектори в зоологическата градина.

Лекциите за служителите в Стара Загора продължават на 22 и 23 юни с интересна програма, още много практически занятия и дискусии на открито.

Стефани Бабадалиева