ППМГ“Гео Милев“ има свой химн „Горди наследници“

От днес /18 юни 2023 г./ ППМГ „Гео Милев“ освен многобройни национални и международни постижения и успехи има и свой Химн „Горди наследници“!
Текст: Илиана Събева
Музика: Станислав Събев
На 18.06.2023 г. официално на тържествена церемония в Народен театър „Иван Вазов“ беше представен Химна на ППМГ „Гео Милев“ от вокалната група на гимназията „Пеещи звънчета“ с ръководител г-жа Златка Иванова.
Мисията на Националната инициатива за създаване на химни за българските училища „Светилник: Към светли бъднини вървим!“ на Музикаутор е да предложи модел, основан на музика, творчество, взаимодействие, отговорност и разбиране на ценностите, които изграждат и ни свързват в една хармонична общност. Да се създаде среда, в която децата ни да се реализират като пълноценни членове на обществото и да сътворят нашето по-добро утре.
Във второто издание инициативата се разширява в национален мащаб и училища от шест общини в България имаха възможността да кандидатстват за създаване на химн. Едно от тях е ППМГ „Гео Милев“
Новите химни, които ще останат за поколенията, се финансират от Културния фонд на Музикаутор, както и от бизнеса, който споделя ценностите на „Светилник“. Спонсор на „Горди наследници“ е
Уникредит Булбанк! Сърдечно благодарим!
Много емоции и вълнения имаше за всички ученици, които се качиха на сцената на Народния театър „Иван Вазов“ и изпяха пред пълната зала „Горди наследници“! Авторите на песента, както и на видеоклипа бяха също в залата.
Гордост за всички беше и връчването на Сертификата за Химна на директора на училището г-жа Мариета Петрова! Пред цялата авторитетна аудитория бяха представени многобройните успехи на гимназията от Генералния директор на БТА г-н Кирил Вълчев, който връчи сертификата. Усмивки, прегръдки и сълзи от радост имаше в моментите, когато на представянето присъстваха и бивши възпитаници на гимназията, вече успели млади хора! Доказали своите знания, своя потенциал и смело направили следващата стъпка в живота си!❤️
Огромни благодарности на всички родители, които подкрепиха тази инициатива и присъстваха в залата на театъра! За всички този ден ще остане незабравим!
Нека Химна да слави успехите на МГ!
Дима Петкова, педагогически съветник
/на снимката е авторът на химна с ученици на церемонията/