Отворена дискусия по повод Световния ден на бежанеца – 20 юни

На 20 юни – Световният ден на бежанеца ви каним на отворена дискусия със специалното участие на Амнести Интернешънъл България. Ще поговорим за състоянието на правата на човека в България и в частност в Стара Загора.
Докладът отбелязва, че огромен брой мигранти и търсещи убежище в страната са били отблъснати. Много са дискриминационните практики в областта на предоставянето на убежище, като молбите на граждани на някои държави, включително Афганистан, Ирак, Алжир, Мароко и Тунис се отхвърлят автоматично. Много от украинските бежанци, приютени в страната, са я напуснали вследствие на несигурната ситуация около системата за настаняване. В доклада се казва, че докато държавите членки на ЕС са отворили границите си за украинците, бягащи от руската агресия, много от тях държат вратите си затворени за тези, които бягат от войната и репресиите в Сирия, Афганистан и Либия.
За свиващото се пространство на гражданското общество и въздействието, която тази тенденция оказва върху работата на правозащитните организации у нас във всички сфери на застъпничеството за човешки права ще поговорим в открит разговор.
Заповядайте на 20.06.2023 г. в 18:00 ч. в Международен младежки център – Стара Загора
Очакваме ви!
Ако все още не сте се запознали с доклада за България, можете да го направите от тук – https://www.amnesty.bg/%D0%B4%D0%BE%D0%BA%D0%BB%D0%B0%D0%B4
Фондация „Мисия криле“