ДГ „Светлина“ се включи в кръводарителската кампания

На 13 юни 2023 г., ден преди Световния ден на кръводарителя, Детска градина No10 „Светлина“ – Стара Загора, проведе своята 10-та кръводарителска кампания. Пример, както винаги, даде директорът д-р Йоанна Димитрова. Общо 15 родители станаха кръводарители. За разлика от други години, този път мъжете се престрашиха и превишиха броя на жените.

Отделих 30 минути и подкрепих кампанията, – споделя Николай Диков. – Чувствам се прекрасно от това и апелирам да се обединяваме повече около подобни смислени и добри каузи. Понякога дори само това е необходимо, за да се помогне, за спасяването на човешки живот“.

Използвахме присъствието на специалистите от Кръвния център, за да обяснят на децата що е това кръводаряване, как и защо се извършва, – каза директорът г-жа Димитрова.- Децата слушаха с внимание и разбиране каква е тази апаратура, защо се използват „инжекциите“, боли или не боли, за колко време се възстановява дадената кръв, кой има право да бъде кръводарител и най-важното – с кръводаряването се спасяват човешки животи.

Всеки, който има желание и възможност да се включи в кръводарителската акция може да го направи и на 15 юни в ММЦ или на 22 юни в сградата на община Стара Загора.

Росица Ранчева