Традиционно акварелено парти проведоха в ДГ „Детски рай“

За поредна година в ДГ №66 „Детски рай“- Стара Загора се проведе традиционната инициатива Акварел парти съвместно с родители от всички групи. Тази година нашето мото е: „Светът е твоята цветна палитра…От теб зависи с колко цвят ще нарисуваш живота си“.

Формирането на творческата личност е една от водещите цели на педагозите в детската градина, а развитието на изобразително-творческите способности на децата е сред основните задачи, които си е поставил екипът от „Детски рай“.

Децата от група „Мики Маус“ нарисуваха с водни бои върху картонена чиния диня и след това й залепиха слънчогледови семки.

Плажно чадърче“ и „ Сладолед“ изработиха върху картонени чинийки с тампончета и водни бои децата от група „Бърборани“.

Шарен свят“ отпечатаха с гъбичка и темперни бои върху канава децата от група „Слънчо“.

Нетрадиционна техника за рисуване с четки изработени от естествени природни материали- лавандула, клонки, листа, цветя и темперни бои използваха децата от група „Приказка без край“, за да нарисуват своето „Шарено лято“.

Нишкография“- работа с прежда върху различни изображения с акцент от народното творчество майсториха децата от група „Усмивка“.

Гост на инициативата беше г-жа Росица Шидерова- уредник в Художествена галерия град Стара Загора, с чиято помощ деца от всички групи в детската градина рисуваха на стативи с различни материали и техники своето вълшебно лято.

Инициативата Акварел парти 2023г. завърши с изложба. Всички родители, които се включиха получиха грамоти за участие, а наградата за децата беше вкусна плодова салата.

Изкуството има силата да възпитава, обогатява, да развива детската личност, да изпълва с естетическа наслада и да активира творческото вдъхновение у децата. Изгражда ги в пълноценни дейни личности, които в бъдеще ще оставят своя неповторим отпечатък в културно родно и световно изкуство.“

Силвия Стоянова

Директор на ДГ№66 „Детски рай“