Обявиха конкурс на общините

По повод 12 октомври – Ден на българската община и местното самоуправление, Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ) обявява конкурс за младежи на възраст до 29 г. за продуктивна идея, свързана с разрешаването на конкретен проблем в общината.

?Ако сте ученик, студент или работите и сте на възраст до 29 години, ето как можете да участвате:
Опишете един проблем във Вашата община или населено място, чието решаване засяга повече хора и Вие имате добра идея за неговото решаване.
?Изложете своята идея за решаване на проблема /текст, видео, презентация или др./.
?Какви съмишленици бихте привлекли, с какви трудности предполагате, че можете да се сблъскате, какви средства ще са Ви нужни за успешен резултат.
?Не пропускайте: защо е важно решаването на избрания от Вас проблем.

‼️Изпратете своята концепция до 30 юли 2023 г. в електронен формат на мейл: konkurs@namrb.org. Не забравяйте да напишете своите имена, адрес и телефон за връзка.

Как ще Ви помогнем да осъществите идеята си?
Жури ще разгледа всички получени предложения.
Ще се свържем с Вас, ако е необходимо да обсъдим подробности или да направим допълнения, които да направят идеята Ви осъществима.
Във втория етап на конкурса ще имате възможност да представите публично своя проблем и идеята за неговото решаване.
Заедно с екипа на НСОРБ ще имате възможност да разработите реалистичен план за действие.

?￰゚ヌᆲВ Деня на българската община – 12 октомври, ще бъдат връчени парични награди на най-добрите предложения за решаване на проблем от компетенциите на общината:

Първа награда – 2000 лв.
Втора награда – 1500 лв.
Трета награда – 1000 лв.
Поощрителна – 500 лв.

Най-добрите инициативи ще бъдат представени пред новоизбраните кметове и председатели на общински съвети на встъпителния форум за общински мандат 2023 – 2027, организиран от НСОРБ в края на 2023.

Условия за участие виж на страницата на НСОРБ: ?https://www.namrb.org/…/nsorb-obyavyava-natsionalen…