Възстановиха Татяна Димитрова на длъжността „Началник“ на Регионално управление на образованието в Стара Загора

С решение на Върховния административен съд Татяна Димитрова от днес, 7 юни 2023 г. е възстановена на длъжността „Началник“ на Регионалното управление на образованието – Стара Загора.

Това става след като преди близо една година, тогавашният министър на образованието Николай Денков, от вчера премиер, я освободи дисциплинарно.

В мотивите беше заявено, че тя не е оказвала достатъчен контрол върху директорите на училищата в област Стара Загора, т.е. не ги е проверявала редовно спазват ли те работното си време.

След обжалване и след окончателно решение на Върховния административен съд, г-жа Димитрова е възстановена на заеманата от нея длъжност.

Със заповед на министъра на образованието и науката, считано от 7 юни 2023 г. съм възстановена на заеманата преди длъжност, след окончателно решение на Върховния административен съд, съобщи за Долап.бг  г-жа Димитрова.-Тъй като сега в РУО е много „горещо“ бързо ще навляза в темпото и ще наваксам изгубената една година. Направих първото работно съвещание с колегите и съм сигурна, че всичко ще бъде както трябва“.

Татяна Димитрова, с прекъсване по обективни причини, заема длъжността „Началник“ на РУО от 2011 т.

През изминалата една година длъжността „Началник“ на Регионално управление на образованието заемаше най-напред като изпълняваща длъжността, а след конкурс и като титуляр Милена Йолдова. Сега тя се връща на предишната си длъжност като началник на отдел.

Росица Ранчева