Започна записването на първокласниците в училищата на Стара Загора

Всички над 98 процента от децата, кандидатствали чрез електронната система на Община Стара Загора за прием в 1-ви клас са приети по първо желание. Записването им започва от днес – 5 юни и продължава до 8 юни 2023 г.

Записването е на място, в училището, в което са приети. Родителите трябва да носят удостоверението за успешно завършена подготвителна група, документите на детето – оригинално копие на удостоверение за раждане, както и своите лични документи.

На 9 юни ще бъдат обявени свободните места в училищата и в 12:00 ще бъде отворена електронната система за редактиране на подадените заявления, както и да се подават нови заявления, ако това до тогава не е станало.

Системата ще бъде затворена на 13 юни. На 16 юни ще се обявят резултатите от второто класиране. От 19-21 юни ще става записването на най-малките ученици, отново в училищата, в които са приети.

Местата за третото класиране ще бъдат обявени на 22 юни. В 12:00 ч. на същия ден отново ще бъде отворена електронната система за редактиране и регистриране на заявления за прием. Системата ще бъде затворена на 26 юни. На 29 юни ще бъде обявено последното трето класиране. Записването е от 30 юни до 4 юли т.г.

108 деца не са приети на първо класиране, но за тях има свободни места. 

Долап.бг