Децата на Стара Загора пожелават другата година и Ромина да празнува с тях

В следобедните часове на първи юни, когато вече празненствата и забавленията, посветени на празника приключваха, в читалище „Св. Климент Охридски 1858“  заприиждаха млади хора, които започнаха трескава подготовка….Предстоеше концертът с благотворителна кауза, посветен на малката Ромина….Стара Загора с цялото си население се бореше за живота на детето и всички се молеха тя да пребори жестоката диагноза,  да се радва на живота и да върви устремена по своя път…Децата, нали това са нашите оживели мечти, нали това са нашите съкровени надежди и тичащи слънца, разперили широко ръчички, да прегърнат света! Тази кауза беше тестът за човечност, за милосърдие и съпричастност, но за това малко по-късно….

Хората от Сдружение „Един живот за България“ през целия ден работеха на терен и бяха част от цялостната празнична програма, посветена на старозагорските деца. На открити базари се предлагаха изработени сувенири, декорации, картички и много други интересни неща, изработени от сръчните ръце на майстори, деца, родители и близки. Всеки беше вложил старание, умения и много любов, за да заинтригува с изделието си многобройната публика…. Към тази инициатива се включи и НЧ “Св. Климент Охридски 1858“ . То любезно предостави базата си. На входа застанаха млади доброволци, които посрещаха гостите, във фоайето се ситуира благотворителния базар, а в концертна зала бяха творците от концертната програма…Тази вечер залата и фоайетата се оказаха тесни да поберат желаещите…Идваха хора, които влизаха само да пуснат паричката в касичките и си тръгваха – места нямаше! Старозагорецът – такъв или онакъв, в този момент с много топлина и загриженост добавяше своята лепта в касичката и съм сигурна, че в този момент си казваше – Боже, дано да оздравее Роминка!

А на сцената тази вечер блестяха с целия си талант младите дарования – кои от кои по-добри, по-талантливи и по-очарователни! Отдавна такъв ентусиазъм, талантливо изпълнение и толкова нестихващи аплодисменти не бяха огласяли старото читалище!

Поздрави за организаторите, за доброволците, за творците-участници в концерта и за домакините!

Поздрави от всички деца, родители, баби и дядовци за Роминка – да си ни жива и здрава и те очакваме от догодина да участваш в игрите и празника заедно с нас, мило дете! Стара Загора те обича!

Гина Михайлова