Загорка подкрепя отговорната кауза на фестивала „На зелено“. Музеят „Светът на Загорка“ ще бъде специално отворен в събота и неделя по време на събитието  

От 15 до 18 юни 2023 година, в Стара Загора ще се проведе първото издание на фестивала с кауза – „На зелено“. Организатор на събитието е мрежата от организации на старозагорския творчески колектив „На улицата“. Творческият колектив е подкрепен в своята благородна кауза от община Стара Загора и Пивоварна „Загорка“.

„На зелено“ се организира за първи път и има за цел популяризиране грижата към природата и отговорният туризъм. Фестивалът се реализира с кауза, а именно възвръщане интереса към и съживяване на красотата на парк „Бедечка“. Събитието събира музика, туризъм, любителско кино, изкуство и архитектура в няколко зелени зони на Стара Загора в дълъг уикенд. Старозагорци и гостите на града ще се насладят напълно безплатно на чудесната музикалната програма на „На зелено“, като кулминация й ще бъде концертът на Теодосий Спасов заедно с Иван Шопов.

Участието на „Загорка“ в инициативата е поредна стъпка на компанията в подкрепа на местната общност, което са част от платформата й „Доброто тук“. Също така, пивоварна ЗАГОРКА, заедно със служителите си, от години помага за поддръжката и почистването на зелената площ около Бедечка.

По време на фестивала „На зелено“, в събота и неделя (17 и 18 юни), специално врати ще отвори и първият сертифициран музей на бирата в България „Светът на Загорка“. Музеят се намира в пивоварната на ЗАГОРКА и показва богата колекция, която е сертифицирана от Министерство на културата. Посещението в „Светът на Загорка“ е изживяване, което ще преведе гостите по пътя на пивото, като те ще се докоснат до над 120 годишната богата история на компанията, ще се запознаят с технологията на пивоваренето и ще видят как се бутилират напитките.

Важно е да се знае, че за посещение в „Светът на Загорка“ на 17 и 18 юни, трябва да се направи предварителна резервация. Посещенията ще са на групи до 15 човека, а работното време на музея е от 11:00 часа сутринта до 16:00 часа следобед. Всеки тур е с времетраене до 1 час, с 20 минути почивка между туровете. Резервация за посещение може да се направи на Zagorka.reception@heineken.com  Трябва да се посочи, че заявката за обиколката на музея е част от събитието „На зелено“ и броят желаещи да посетят музея. Посетители под 12 години не се допускат. Лица на възраст от 12 до 18 години се допускат само с пълнолетен придружител.

Първан СИМЕОНОВ