Ветеринарномедицинският факултет на Тракийски университет – Стара Загора изпрати своя 95-ти випуск

С тържествена церемония Ветеринарномедицинският факултет на Тракийски университет – Стара Загора изпрати своя 95-ти випуск. На днешния ден се дипломират 94 ветеринарни лекари, сред които 7 чуждестранни граждани от Гърция и Кипър от обучението на български език и 26 ветеринарни лекари от обучението на английски език. Средният успех на випуска е Добър 4,12, а средният успех на випуска на английски е Добър 4,40.

Деканът на Ветеринарномедицинския факултет проф. Тодор Стоянчев приветства абсолвентите с думите: “За мен като декан е удоволствие да застана пред вас и да кажа: Честито дипломиране в стотната година на Ветеринарномедицински факултет! Това, с което, ние, преподавателите, деканското ръководство искаме да ви поздравим, това е Вашата упоритост, защото вие за 6 години доказахте, че можете, знаете как да се справите!”

Ректорът на Тракийския университет проф. Добри Ярков приветства абсолвентите с думите: “Аз може би съм човекът, който най-много се вълнува, защото преди повече от 5 години аз бях един от преподавателите, които Ви посрещнаха. В цяла Европа и в България има голям дефицит на ветеринарни лекари, но моят апел е да останете в България, защото нашата държава има нужда от Вас. Ветеринарномедицинския факултет, който е един от стълбовете на Тракийския университет, уважаван не само в България, не само в Европа, но и в целия свят!“

Проф. Ярков и проф. Стоянчев пожелаха на абсолвентите попътен вятър, увериха ги в перспективността на професията, която са избрали, както и че вратите на университета ще бъдат винаги отворени за тях. Те ги призоваха ги да споделят своите знания и опит с по-младите си колеги в духа на традициите на взаимна подкрепа в рамките академичната общност, както и да не забравят оказаната подкрепа от страна семействата си.

Поздравления бяха отправени още от доц. Крум Неделков – зам. министър на земеделието, областния управител д-р Иван Чолаков и курсовия ръководител на абсолвентите доц. Камелия Стаматова.

На церемонията присъстваха ректорско, декански и директорски ръководства на Тракийския университет, представители на местната и държавна власт, както и на различни институции.

Първенецът на випуска д-р Симона Стефанова благодари на преподавателите за всички усилия, които са положили, за да превърнат абсолвентите в знаещи и можещи специалисти и се обърна към своите колеги с думите: “За мен е чест да съм сред вас на този важен ден – ден изпълнен с щастие и вълнение, ден, в който си припомняме изминалите години и всичко, през което преминахме, за да стигнем до тук. Нека продължаваме да се учим, да израстваме, да упражняваме професията отговорно и съвестно и да работим за едно по-добро бъдеще!”

Церемонията завърши с полагане на хипократовата клетва от страна на абсолвентите и хвърляне на шапките.