Как лесно, бързо и евтино да унищожим листните въшки по розите?

Листните въшки са вредители, които могат да развалят външния вид на градината и дори да убият растенията. Особено често младите растения и розите с неразцъфнали пъпки страдат от листни въшки. Ако забележите листни въшки в градината , трябва да вземете мерки за премахването им възможно най-скоро. Въпреки това, не бързайте да купувате скъпи инсектициди, защото можете да се справите с вредителя с помощта на един супер евтин продукт (буквално за стотинки), който се намира във всяка кухня.

За да спасите градината от листни въшки, ще ви трябва най-обикновена сода за хляб .

За да приготвите ефикасно средство за унищожаване на листни въшки , разтворете 1 чаена лъжичка сода за хляб в 1 литър вода. Изсипете готовия продукт в спрей бутилка.

Използвайте разтвора със сода за лечение не само на засегнатите, но и на здравите растения. Обърнете специално внимание на обработката под листата, там се натрупва най-голям брой листни въшки. Ефектът от прилагането на това бюджетно средство ще бъде забележим още на следващия ден

Предимството на използването на сода за третиране на растения е, че предпазва насажденията не само от насекоми, но и от гъбични заболявания. За да защитите градината, такава проста обработка се препоръчва да се извършва веднъж седмично.