В ІХ ОУ „Веселин Ханчев“ посрещнаха св. Кирил и Методий

В Девето основно училище „Веселин Ханчев“- Стара Загора  24 май е особено специален ден.
Всяка година училищното тържество се провежда с изключителна радост и гордост, като ученици, учители и родители се обединяват, за да почетат и отбележат значимостта на българската просвета и култура.
Учениците оживиха сцената с вълнуваща постановка на тема „Пътят на третата писменост“.Сцената се превърна в историческа панорама, където учениците изиграха ролите на светите братя Кирил и Методий, както и на други важни фигури от българската история. Постановката проследи пътя на тези велики патриарси на българската писменост, които създадоха – глаголицата и пренесоха световното литературно наследство на българския народ.
В рамките на тържеството г-жа Мария Горчева – директор на IX ОУ, награди възпитаници на училището за тяхното „Достойно представяне в училищните дейности през учебната 2022/2023 година“. Тези грамоти са признание за ангажираността, усърдието и предаността, които учениците проявиха в различни области на образованието.
Празнувайте с гордост Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност! Нека се вълнуваме от нашето наследство и да го пазим с грижа за бъдещите поколения. Честит празник!