Бизнесът влиза в Тракийски университет

Бившият възпитаник на Тракийския университет Иван Иванов, влезе в упражнение на студентите от ИТ специалностите, за да поговори за работа и да даде полезни съвети.
Той се дипломира в специалността „Регионална икономика“ на Стопанския факултет преди няколко години, но решава да смени сферата, в която работи и се насочва към използването и управлението на „Базите данни“. Завършва академията на „eDynamix“ и в момента е Database Developer в старозагорската компания. Иван Иванов сподели пред студентите от специалностите „Софтуерно инженерство“, „Информационни технологии в икономиката на управлението“ и „Информационни технологии“, каква част от бизнеса са базите данни, как те никога няма да изчезнат и успокои всички, че изкуственият интелект няма да измести професиите на бъдещето, даже напротив.
Съветът, който остави отпечатък след срещата с Иван, е създаването на контакти и участие в различните събития, насочени към ИТ бизнеса в Стара Загора – Zara Tech Spring. Самият той продължава непрекъснато да учи, разказа на студентите за амбицията си да записва нови специалности и ги насърчи да се трудят, да се развиват, да питат, за да получават, онова, което е необходимо на всеки един от тях.
Ролевите модели влияят изключително благоприятно на мотивацията на младежите, затова Стопанският факултет и екипът, развиващ новите ИТ специалности, ще продължи да организира подобни събитие и научни „работилници“, за да бъдат студентите информирани за новостите в сферата.
Проф. Нели Грозева
Снимки: Теодора Иванова