Почетен знак на областния управител получи Ветеринарномедицинският факултет

На 22 май 2023 г. областният управител на област Стара Загора Иван Чолаков връчи най-високото си отличие -Почетен знак на областния управител, на Ветеринарномедицинския факултет при Тракийския университет. Отличието получи деканът на факултета проф. д-р Тодор Стоянчев. На церемонията присъстваха зам. областният управител Стоян Стоянов, преподаватели от университета, експерти от Областна администрация. 

Ветеринарномедицинският факултет бе отличен за издигане престижа на висшето образование по ветеринарна медицина на световно ниво, за изключителните постижения на преподавателския колектив в областта на образованието и науката във връзка със 100-годишнината от създаването на факултета и празника на Светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност – 24 май.  

В обръщението си към проф. Стоянчев областният управител заяви, че за него е чест да връчи Почетния знак на факултета, който е дал на България и света учени на най-високо професионално ниво.

Горд съм, че и аз съм възпитаник на този факултет. Следя Вашите успехи през годините и как продължавате да израствате и да покривате всички европейски стандарти за висше образование. Гордост за всички нас, като старозагорци е фактът, че Европейският комитет за ветеринарномедицинско образование взе в Цюрих решение за процедура за европейска акредитация на Вашия факултет“, каза г-н Чолаков. 

Проф. Стоянчев благодари за хубавите думи и за високото признание. Той изрази увереност, че доброто взаимодействие и сътрудничество между Областна администрация и Тракийския университет ще продължат и занапред. 

Освен почетното отличие Иван Чолаков връчи на проф. Стоянчев още грамота и метален плакет с изображение на бухал, символ на наука и знание.