Награда „Учител на годината“ за учител от IT гимназията

Две години след като получи награда „Млад учител на Община Стара Загора“, Теодора Нончева от Професионална гимназия по компютърни науки и математически анализи „Проф. Минко Балкански“ получи най-високото отличие в образователната сфера – Учител на годината. Вдъхновена да споделя знания и да помага на учители и ученици, тя смята, че трябва да остави следа в живота на младите хора.
Призът „Учител на годината“ в категория „Професионално образование“ доказва за пореден път, че упоритият труд и отличната работа получават признание и че учителите трябва да бъдат мотивирани, да имат търпение и да работят, за да помагат на своите ученици да постигат своите цели и мечти, защото именно те са главната цел – бъдещето на България.

За 26-а поредна година Синдикатът на българските учители връчи наградите „Учител на годината“. В тазгодишното издание на конкурса бяха номинирани рекорден брой учители и директори от цялата страна – 136.

Победители бяха излъчени в десет направления – предучилищно възпитание и подготовка, начално, хуманитарно, природо-математическо образование, изкуства и спорт, професионално образование, директори и помощник-директори, възпитателна работа, млади учители и учители наставници.
Председателят на Синдиката на българските учители Янка Такева заяви, че чака с нетърпение да стане ясно дали ще има правителство и да бъде приет Законът за бюджета за 2023 година, в който са заложени над половин милиард лева увеличение на учителските заплати от 1-ви януари.

Долап.бг