Великата Лили Иванова представя днес книгата си „Моят личен дневник“

Пеенето не е олимпиада – то е магия. Или я имаш, или я нямаш“. Това е една от мислите, включени в книгата „Лили Иванова. Моят личен дневник“. Тя ще бъде представена на 19 май 2023 г. в Народен театър „Иван Вазов“, където най-голямото име в българската поп музика ще изнесе бутиков концерт, съобщават от екипа ѝ.

„Могат да ми простят физическата сила и младостта, която изглежда непреходна, но не могат да ми простят силата на духа, защото моят дух ги смазва. А това е мотото на живота ми“, пише още певицата в книгата.

„Лили Иванова. Моят личен дневник“ съдържа мисли на Лили Иванова за Бог, България и публиката, които естрадната прима е записвала през последните 15 години, разказва редакторът на книгата Валерия Велева.

„Дневникът на Лили Иванова – това е вътрешният ѝ свят, където тя не допуска никого. Върху белите листове, изписани с красив почерк, сякаш е нарисувана душата ѝ. И когато ги разгръщаш, виждаш една силна и одухотворена личност, която знае какво иска, измислила е как да го постигне и е наясно с цената, която ще плати за това. Приятелство и предателство, любов и омраза, истина и лъжа, грешка и прошка, политика и история, свобода и окови, минало и бъдеще, сцена и публика – това са дневниците на Лили Иванова. Те са равносметка на един емоционален, взривяващ и достоен живот, чиято спирала се движи винаги нагоре. С една мисия – Лили живее, за да пее“, казва Велева.

В книгата са събрани и част от интервютата на певицата от последното десетилетие. Показани са всички награди на Иванова, сред които са двата приза „Златен Орфей“, десетки държавни и международни музикални отличия, както и връчените ѝ пагони на полковник от Българската армия. „Лили Иванова. Моят личен дневник“ разкрива още отношението на изпълнителката към модата. Публикувани са и близо 270 снимки, като за първи път са показани архивни фотографии на нейните родители, на сестра ѝ и на племенниците ѝ.

Технически редактор на изданието е Милена Евтимова, графичният дизайн е на Иван Панов. Автор на фотографията на корицата е Васил Къркеланов, дизайнът на корицата е на Ина Янева, а мениджър на проекта е Николай Недеков, пише БТА.

ОЩЕ ОТ МИСЛИТЕ НА ЛИЛИ 

– Не се страхувам от живота, който ме очаква – любов и омраза. Винаги съм казвала: Не забравям! Не прощавам! И не отмъщавам! Нямам това право – това е правото на Господ Бог – той решава!

– Битката с мен е предварително загубена, ако някой си послужи с лъжи.

– Животът се обезсмисля, когато престанеш да си полезен за другите. Това се отнася и за политиците.

– Ние сме в упадък, не в криза. Живеем в режим на тревога.

– Мярката на живота е не как сме живели, а какво сме оставили след себе си.

– Аз живея с бъдещето, с всичко, което е напред!

– Градушката от измислици се разбива в моето презрение!

– Младостта е качество, което се придобива с възрастта!

– Когато ме питат как се справям с толкова обич и омраза, аз им отговарям: „Живея само с обичта“.

– Аз съм огън и вода.

– България е моята родина, която не може да се замени с нищо.

Източник: bta.bg