Народен театър „Иван Вазов“ гостува в Стара Загора с „Един безумен ден“

На 26 юни 19:00ч. в Държавна опера-Стара Загора Народен театър „Иван Вазов” гостува с Музикалната комедия „ЕДИН БЕЗУМЕН ДЕН“ по пиесата „СВАТБАТА НА ФИГАРО“ от Пиер дьо Бомарше.

„Един безумен ден“ от Пиер дьо Бомарше Уникален спектакъл, в който си дават щастлива среща театър, музика, песен, танц, балет, живопис.

Празнична еуфория за душата и сетивата. Истински шеметен театрален карнавал! А карнавалът е най-лудия празник в годината. Устройват се представления с песни и танци, всенародни увеселения, маскени балове, маскарадни шествия, игри и забавления. Хората забравят грижите си, проблемите и притесненията, и се отдават на удоволствията!

В този театрален карнавал не всичко е такова, каквото изглежда, но всички замесени в забавните интриги, недоразумения и хитрини получават заслужената порция порицание, смях и много любов.

Спектакълът е направен по безсмъртния текст на Пиер дьо Бомарше „Един безумен ден или Сватбата на Фигаро”, този път в прочита на един от водещите актьори на трупата – Михаил Петров. Самият той изиграл през 1984 г. ролята на Фигаро, сега Петров влиза в ролята на режисьор и повежда нова вълна талантливи млади актьори в компанията на блестящи професионалисти – Стелиан Радев, Гергана Змийчарова, Пламен Димов, Джулия Бочева, Параскева Джукелова, Стефан Къшев, Владислава Николова, Ева Данаилова, Явор Вълканов, Стоян Пепеланов, Христо Чешмеджиев, Васил Драганов, Вяра Табакова, Виктория Колева, Христо Терзиев.

„Това е един уникален спектакъл, в който си дават щастлива среща театър, музика, песен, танц, балет и живопис. Една красива авантюра, празнична еуфория за душата и сетивата”, казва Михаил Петров, който заедно с Анна Петрова е автор и на сценичната версия. Разбира се, за да е пълен в пищността си театралният карнавал, на сцената ще има и дворцов оркестър, съставен от виртуозните музиканти Жорж Паликарски, Слав Бистрев, Николай Казаков и Ивайло Флоров. Разкошните костюми, с които актьорите ще се вихрят на сцената, са дело на невероятната Елена Иванова, хореограф е Мариана Крънчева, а музикален педагог – Евгени Господинов.