Отличени учители от Стара Загора в 26-тия Национален конкурс „Учител на годината“

Старши учител по история в СУ „Максим Горки” Снежана Богева бе отличена  в 26-тото издание на Конкурса „Учител на годината”  организирани от Синдиката на българските учители. Снежана Богева е носител на Специалната награда на Председателя на СБУ в направление „хуманитарни науки”. В направление „Професионално образование” сред носителите на приза „Учител на годината“ е Теодора Иванова Нончева, учител по информационни технологии и програмиране в ПГ по компютърни науки и математически анализи „Проф. Минко Балкански“ – гр. Стара Загора.

Синдикатът на българските учители, верен на традициите си, в навечерието на най-духовния и жизнеутвърждаващ български празник 24 май – Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност, ежегодно провежда едно от най-престижните си ярки и вълнуващи събития за българското учителство и обществото ни като цяло – заключителния етап на емблематичния Национален конкурс „Учител на годината“.

Тържествената церемония на 26-ото издание на конкурса, на която с обич и признателност отново бе отдадена заслужена почит към общественозначимия и благороден труд на българския учител, към мисията му да бъде стожер на духовността и ценностите, будител на младото поколение на България, към креативността и новаторския му дух, към силата на мъдростта и устоите на добротата му, с които умее да устоява и води, за цялостния му принос към развитието на обществото, и бяха обявени носителите на високия приз „Учител на годината“ – 2023 г., се състоя на 12 май 2023 г. в „София Хотел Балкан“. Тази година в заключителния етап на конкурса бяха номинирани рекордният брой – 136 учители в десетте направления: Предучилищно възпитание и подготовка; Начално образование; Хуманитарно; Природо-математическо; Изкуства и спорт; Професионално образование; Директори и помощник-директори; Възпитателна работа, извънкласни и извънучилищни дейности, училищни психолози и педагогически съветници; Млади учители; Учители наставници.

Двадесет и трима от номинираните съвременни будители бяха удостоени със званието „Учител на годината“, а шестдесет и двама получиха Специалната награда на Председателя на СБУ.

.