Български народни ритми за първи път ще прозвучат в постановка по Радичковите разкази „Ние врабчетата“ на Драматичен театър „Гео Милев“ в Стара Загора

Изключителна динамика, нова визия, хореография и музика, страхотна актьорска игра, обещава един от дебютите на старозагорската театрална сцена тази година. Това е  хореографът  на „Ние врабчетата“ –  най-новата премиера на Драматичен театър „Гео Милев“.  Стефан Витанов е в екипа на режисьора Любомир Колаксъзов, който работи от няколко месеца върху нова постановка по  разказите на Йордан Радичков.

Хореографът се включва с няколко танца  в спектакъла. Два от тях са вплетени в драматургичния текст, а третият е на финала. Авторската му разработка обединява елементи от всички етнографски области на България. По думите на Стефан Витанов за първи път български народни ритми ще прозвучат в постановка по Радичковите разкази „Ние врабчетата“.

Силно впечатление по време на репетициите му правят ентусиазмът и всеотдайността, с които актьорите присъстват като танцьори в спектакъла.

Според Стефан Витанов, който често сменя ролите на преподавател и хореограф в театрална постановка, младите актьори са важни, защото, имат погледа, често по-различен от нашия, имат друго усещане за времето, в което живеем и знаят как да го изразят с изкуството си.

В творческата си биография той е записал участието си като хореограф в няколко постановки, отличени с Икар.

През 2007г. Стефан Витанов завършва „Академия за музикално, танцово и изобразително изкуство“ – Пловдив със специалност „Българска народна хореография“ с професионална квалификация хореограф-педагог. През 2010г. защитава магистратура в същата специалност с квалификация хореограф-режисьор.