Пъстър спектакъл „Приказки от раклата на баба“ сътвориха децата от ДГ №66 „Детски рай“

Истински пъстър спектакъл сътвориха децата от Детска градина №66 „Детски рай“ – първата старозагорска градина, притежаваща детска библиотека. „Приказки от раклата на баба“, която е с автентичност 100 години,  разкриващи български народни произведения, любими на всички деца и до днес.

„Искрено ви поздравявам за истинския и смислен празник, който днес създадохте и дарихте сетивата ни с емоция. С инициативи като тази, все повече деца се  научават да четат, събуждайки у себе си обич към книгите, докосвайки се до вълшебния свят на приказките. Насърчавайте четенето – книгата е богатство, непреходно във времето“, приветства родители и ръководство преди началото на тържеството зам.-кметът на Община Стара Загора Надежда Чакърова.

„Дядо вади ряпа“ и „Дядовата ръкавичка“ бяха само част от произведенията, представени от малчуганите на „Детски рай“. Празникът завърши по традиция с българско хоро и много детски усмивки.

Приветствие към ръководството и благодарност за цветния празник отправи и Тихомир Острешев, председател на Обществения съвет на ДГ №66.

Стефани Бабадалиева