Новаторска интерактивна изложба „Поглед отвъд“ – 13.05.2023 – Художествена галерия Стара Загора

В Художествена галерия Стара Загора на 13 май от 19:30 ч. каним всички да се потопят в магията на виртуалната реалност. Това е една напълно новаторска интерактивна изложба озаглавена „Поглед отвъд“. В нея ще откриете за първи път, смел и иновативен подход към традиционното българско изкуство, представено чрез похватите на добавената реалност.

Куратор на проекта е Недко Боянов, който създава някои от дигиталните идеи и ръководи талантливите художници и бъдещи дизайнери от всички курсове на специалността „Педагогика на обучението по изобразително изкуство и графичен дизайн“ в Педагогически факултет на Тракийски Университет.
Тази изложба всички ще могат да видят как се допълват по изключителен начин традиционното и дигиталното изкуство и какво представляват новите интерактивни форми на изкуство. Използвайки най-новата технология за добавена реалност, посетителите ще могат да се докоснат до българското традиционно изкуство както никога досега и да го съпреживеят. Желанието на всички участници в експозицията е да се изследват начините, по които изобразителното изкуство може да се трансформирана и преосмисли и постави в съвременен контекст. Част от творбите са пресъздадени и анимирани, чрез изкуствен интелект.

„Поглед Отвъд“ е смела и дръзка изложба, в която няма граници между изкуствата и чрез нея се подпомага възприемането и познанието за българското изкуство. Преживяването от комуникацията с изкуството ще остави следа във всеки посетител и ще покаже силата на творческото въображение.

Това събитие е задължително за всеки, който се интересува от изкуство, технологии и иновации. Тя дава уникална възможност да се докоснете до красотата и силата на традиционното българско изкуство по напълно нов и вълнуващ начин.

Изложбата „Поглед Отвъд“ ще бъде открита на 13 май 19:30 и ще продължи до 30 юни в Художествена галерия Стара Загора. Входът е свободен и ще се радваме на вашия интерес.

За повече информация:
https://www.facebook.com/events/6375343802487118

Видео представящо на изложбата:
https://youtu.be/1gHAvSJ4200