„Спасителят в ръжта“ е премиерата на Младежката театрална студия „Сцена 99“

На 29 и 30 април 2023 г. Младежка театрална студия „Сцена 99“ при НЧ „Родина-1860“, с подкрепата на Община Стара Загора, представи премиерния спектакъл „Спасителят в ръжта“ по Дж. Селинджър.Режисьор на постановката и ръководител на студията е актьорът Христофор Недков. Пластиката в спектакъла е на хореографа Ромина Славова.
Участват Борислав Борисов, Явор Кьосев, Полина Русева, Мария Кънева, Дарина Скобелева, Цветан Петков, Никол Ганева, Адам Мори, Щерьо Щерев, Памела Кръстева, Дария Герджикова, Жанина Мохтарова, Мария Фотева и Денислав Иванов.
„Спасителят в ръжта“ е спектакъл за първите сблъсъци на младите хора с живота, за приятелството и предателствата, за любовта и болката от несподеленото, за избора на точния път, за трудните решения, които реалността ни налага. Представление за съдбата на различния от сивия поток, за натрупания гняв срещу системата, за сблъсъка на мислещите с нормите на обществото, с фалшивия морал и продажната конюнктура, за истината и реалните ценности в живота, както и опита ни да се впишем в него стойностно, да бъдем смислени хора“ – казва  Христофор Недков.
Следващите представления са на 13, 14, 20, 21 май и 3, 4, 10 и 11 юни 2023г.
Представленията започват  от 19.00 часа в залата на етаж 2 на читалище „Родина 1860“ – (ул. „Свети княз Борис І“№94) Стара Загора.