Творческият колектив „На улицата“ преоткрива Стара Загора „На зелено“

От 15 до 18 юни 2023 г. преоткриваме Стара Загора! Като дестинация за семеен туризъм за дълъг уикенд. Като най-зелен град в България. Като място за младите. Като средище на новото градско развитие.

Каним Ви на (край)градски турове и вдъхновяващ разговор за бъдещето на нашата среда за живот. Почивните дни завършват с музикален купон и кино в провокативния пейзаж на Бедечка. Нека покажем, че защитата на природата не си противоречи с развитието на градовете, туризма и икономиката.

Очаквайте подробности за програмата и нашите партньори скоро! С подкрепата на Община Стара Загора „НА ЗЕЛЕНО“ предвижда:

– Бедечка фест – музикална и артистична програма: местни и национални банди, неправителствени еко организации и бизнеси, плейсмейк намеси и други творчески занимания, подходящи за деца и възрастни. Фестът ще се проведе от 16 до 18 юни в емблематичния парк „Бедечка“ на самата река.

– Природен град – урбанистичен формат: срещи на иновативни градски групи и активисти за запазване на зелените площи в градовете – на 15 и на 18 юни.

– Спорт НА ЗЕЛЕНО: бягане край Бедечка и крайградските зони в полите на Средна гора.

– Вело и пешеходни туристически маршрути между големите старозагорски паркове „Митрополит Методий Кусев“ (Аязмото), „Борова гора“, „Бедечка“, „Бранителите на Стара Загора“ и старозагорския дял на планината Средна гора – Зелената огърлица на Стара Загора. Освен карти за самостоятелно ползване, Ви очакват и няколко маршрута с гид от местното туристическо дружество.

– Любителски кинофест „Бедечка“ – късометражно кино. Завършваме програмата си с първото издание на Международния кинофест. На 18 юни Ви очакват документални филми с еко насоченост, екстремни спортове и игрални продукции на непрофесионалисти.

В парк „Бедечка“ ние ще се отнесем деликатно с природата и границите на личната собственост. Собствениците на терени в зелената площ са добре дошли, за да превърнем парка в едно мечтано място за няколко дни.

Призоваваме всички посетители да минимизират своята намеса в парка и да се въздържат от внасяне на каквото и да било, което може да замърси. Нека за няколко дни да покажем как би могло да изглежда това знаково място!