ГПЧЕ „Р.Ролан“ -сред най-добрите по речи и дебат на английски език

Националният кръг на състезанието по речи и дебати на английски език БЕСТ тази година се проведе на 22 и 23.04. в УНСС, София.

Гимназията с преподаване на чужди езици (ГПЧЕ) “Ромен Ролан“ бе представена от две дуота – най-креативната категория в турнира. От 8. А клас се състезаваха Александра Стойчева и Дарина Стоева, а от 10. З клас – Ивайла Кирилова и Стефани Станимирова.

Съдиите и публиката оцениха високо представянето им . Старозагорският отбор спечели специалната награда на УНСС, която бе връчена лично от ректора на учебното заведение проф. д-р Димитър Димитров.

Треньор на нашия отбор е американският учител Анна-Роуз Макинтайър, която работи с много любов и отдаденост с участниците и в трите поредни състезания през учебната година. Ето какво споделя тя:

,,Като съдия на националналния кръг на състезанието БЕСТ имах много задължения. За мен това беше изморително, но и много интересно! Истинска радост ми донесе ролята ми на треньор на талантливия отбор на ГПЧЕ „Ромен Ролан“! Имах удоволствието да работя с едни от най-умните, креативни и мотивирани ученици! Дебатьорите, дуотата и участниците в речевите категории работиха усилено, за да се представят блестящо. Изключително се радвам, че имах възможността да помогна на състезателите да развият своите езикови умения“.

За добрата си работа БЕСТ награди ръководителя на отбора ни госпожа Виолета Стоева – от общо 35 ръководители тя бе сред шестимата наградени.