XXIII Национален детски музикално-фолклорен конкурс „Орфеево изворче“ отново ще радва жители и гости на Стара Загора този уикенд

На 29 и 30 април 2023 г. старозагорци и гости на града ще могат да се насладят на ритъма на народната музика в изпълнението на талантливите деца от XXIII Национален детски музикално-фолклорен конкурс „Орфеево изворче“. Той ще се проведе в залата на НЧ “Св. Климент Охридски“ 1858 – Стара Загора. Танцови състави от цялата страна отново ще се явяват на конкурса след три годишно прекъсване.

Официалното откриване ще бъде на 29 април от 9.00 часа. Неделният ден ще бъде с конкурсно начало от 9.30 часа.  За поредна година конкурсът е включен в „Наредбата за закрила на деца с изявени дарби“ на Министерство на културата.

Конкурсът се провежда с подкрепата на Министерство на културата на Република България, Община Стара Загора, фондация „Български фолклор“,  Регионален исторически музей – Ст. Загора,  НЧ “Св. Климент Охридски“ 1858 – Стара Загора, НФ „Култура“ към КТ Подкрепа, Ротари клуб – Ст. Загора , Ария България и Нов български университет.

Цялата програма може да бъде разгледана на: http://orfeevoizvorche.org/

Стефани Бабадалиева