Най-добрият български млад орнитолог е Николай Димитров от VІ ОУ „Св. Никола“ Стара Загора

На първо място в Националната олимпиада по орнитология за 2023 г. се класира петокласникът Николай Димитров от Шесто основно училище „Свети Никола“ – гр. Стара Загора.

На 23 април 2023 г. се проведе финалният кръг на олимпиадата по орнитология. За него се класираха 20 ученици от общо 133 участници от 5-ти до 8-ми клас от училища в различни населени места в страната.

Финалният кръг се проведе в сградата на Дирекцията на Природен парк „Персина“ – гр. Белене, намираща се на брега на река Дунав.

Надпреварата се състоя от две части: тест и разпознаване на видове птици от снимков материал. За участие бяха поканени всички финалисти, техните учители и родители.

Браво на Николай! Пожелаваме му много бъдещи успехи в сферата на биологията и природозащитата!“- споделя ръководството на училището.

Националната олимпиада по орнитология е една от най-значимите образователни дейности на Българско дружество за защита на птиците (БДЗП). Тя е дългогодишна традиция на организацията. Целта й е да събуди у учениците интерес към света на птиците и отговорност към тяхното опазване.

Долап.бг