Почетен плакет „Св.св. Кирил и Методий“ получи НУ „Д.Благоев“ от президента Румен Радев

По повод 140 години от построяването на сградата, Начално училище „Димитър Благоев“ получи почетен плакет „Св. св. Кирил и Методий“ от Президента на Република България Румен Радев. Това съобщи за Долап. бг директорът на учебното заведение Жана Минчева.

Годишнината на едно от най-старите училища в Стара Загора беше отбелязана с редица прояви. Сред тях – документален филм „Училище за мечти“. Лентата е събрала спомени за бивши ученици, осъществили житейския си път и мечти в страната или в чужбина, но не са забравили любимото училище.

Кулминацията беше на 18 април 2023 г. с концерт-спектакълът под наслов „С искри от старото огнище към светлината на звездите“. В него участваха бивши и настоящи възпитаници на училището.

„Това признание на Президента е в знак на благодарност за усърдната работа и отдаденост на няколко поколения учители, в името на изграждането на креативни и успешни личности, носители на ценностите на обществото ни, каза Жана Минчева.- С тази почетна награда президентът Румен Радев вдъхва увереност на учениците от училището за значимостта на техните успехи като строители на бъдещето на България“.

В момента в училището се обучават 253 деца от 1 до 4-ти клас и един подготвителен клас.

Росица Ранчева