„Филмарите“ проведоха великденска еко арт акция в парк Бедечка

Навръх Великден, Младежката неформална група „Филмарите“, с подкрепата на Творчески колектив НА УЛИЦАТА и сдружение „Запазете Бедечка“, организира вдъхновяващо великденско еко арт събитие. То представи артистични инсталации и продукти, изработени от рециклирани отпадъци от младежи, участващи в проект „Обективно еко“, реализиран по програма Европейски корпус за солидарност.

Освен изложението на арт продукти, в неделния ден се проведе разходка в южната част на парк Бедечка, която разкри красивите гледки и местата, които се нуждаят от почистване, за да може едноименната река и природата около нея да са по-екологични и приветливи.

Събитието се случи на „Тайната поляна“. Младежите и гражданите, които се включиха в него имаха възможност разгледат еко арт изделия, да се сборят с яйца, да опитат великденски лакомства и да чуят акустични изпълнения от младите старозагорски музиканти Момчил, Йордан, Валентин, Динко и Борката.

От Творчески колектив НА УЛИЦАТА готвят голямо събитие през юни, което ще се разгърне в парк „Бедечка. То има за цел да представи потенциала му за туризъм и шумен отдих.

Финалното събитие на „Филмарите“ по проект „Обектив(НО) еко“ ще бъде на 21 април 2023 г. от 18:30 в Международен младежки център Стара Загора. На него, освен арт инсталациите, ще можем да видим видеа, създадени от участниците в инициативата и да участваме в забавна програма, подготвена от младежите.

Мирчо ХРИСТОВ