Млади предприемачи от ОУ „Георги Райчев“ показаха знания и опит

Иновативен урок под надслов „Млади предприемачи или как да превърнем знанията в умения“, се проведе в ОУ „Георги Райчев“ Стара Загора с учениците от 6. Б клас, под ръководството на г-жа Живка Желева, учител по история и география и г-жа Веселина Стефанова, учител по математика. Урокът обединява в себе си предметите история, география и математика.

Машината на времето пренесе учениците в бъдещето, където те вече са пораснали и имат свой собствен бизнес: туристическа агенция „Из България“, „Математически свят“ – фирма за изготвяне на статистически анализи и строителна фирма „Билдинг“ ООД.

Учениците представиха своите проекти и дейностите, с които се занимават техните фирми. Туристическата агенция запозна своите клиенти с различни местности и прекрасни кътчета от България – Кръстова гора, Бегликташ и др. Антица Илиева и Теодора Георгиева, ученички от 6. Б клас, изготвиха удивителни проекти на голямата базилика в Плиска и храм „Покров на пресвета Богородица“ – Кръстова гора. След това туристическата агенция възложи на строителна фирма „Билдинг“ ООД да направят ремонт на фонтана в известен български град. Но за да намерят кой е градът, учениците трябваше да решат задача, след което по Декартова координатна система да го открият. Фирма „Математически свят“ пък трябваше да направят диаграма за учениците, които са участвали в екскурзия до Копривщица и как изглежда този брой в проценти.