Студентите на Тракийски университет са сред най-добрите в зимните спортове

В курорта Пампорово от 21-ви до 24-ти март 2023 г. се проведоха 13-те Университетски зимни игри. Тракийският университет се представи с отбори, които се впуснаха в самоотвержена битка с национални състезатели в дисциплините сноуборд, ски, ски бягане, снежна щафета и бърза шейна.

С най-добро представяне в ски бягането и 6-то време са студентките от ВМФ Ваня Владева и Християна Христова.

В ски алпийските дисциплини конкуренцията беше най-голяма. При мъжете по пистите се пуснаха 90 състезатели, но студентите от Медицинския факултет – Димо Караджов и от Медицинския колеж – Михаела Алексова заеха 15-та позиция. За отборното 7-мо място на Тракийския университет допринесоха още Валентин Христов и Петър Кацаров.

Сноуборд състезанието премина при лоши зимни условия със снеговалеж и мъгла, но Яна Петрова от Медицинския колеж завърши на 16 позиция, като представителят при мъжете Виторио Димитров от ВМФ успя да изпревари 18 състезатели.

Последният ден от зимните игри бе отреден за щафетата, на която отборът на Университета в състав Михаела Алексова, Димо Караджов, Християна Христова, Мартина Абаджиева и Виторио Димитров, се пребори за 9-та позиция от 17 щафети.

Изпълнената с емоции бърза шейна отреди на двете ни двойки Михаела Алексова/Димо Караджов и Мартина Абаджиева / Виторио Димитров 11-то и 29-то място от общо 46 състезателни двойки.

Университетските зимни игри и Зимният университет се организират от АУС „Академик“ и Националното представителство на студентските съвети, поставяйки рекорд с участието на повече от 300 студенти.

Стоянка Цачева