Нов успех в музикалното поприще завоюва Симона Динчева

Симона Динчева, ученичка в 11 клас на Средно училище „Железник“ Стара Загора получи специална покана за участие в концерт на Биг бенд  „Джаз академия“ при БНР с гост – диригент Васил Делиев.

Поканата за участие в концерта, посветен на Янко Миладинов и неговите над 250 песни дойде от приза, с който Симона беше наградена като участник в конкурса „Песен от извора“ – Стара Загора, с председател на журито Мая Райкова. Тя е продуцент за българска поп, рок и джаз музика на Българско национално радио (БНР).

Концертът се състоя на 23 март 2023 г. в Първо студио на БНР под диригентство на гост -диригента Васил Делиев. Очарователната гласовита госпожица се представи с две песни на композитора Янко Миладинов:“За любовта“(“Диалог“), изпълнявана от Кристина Димитрова по стихове на Иван Тенев и „Аз те мисля, Родино“ – изпълнявана от Лили Иванова по стихове на Павел Матев. Талантливата и високо интелигентна Симона изпълни и двете песни с много чувство и на високо професионално ниво. Красивият й  глас бе забелязан от публиката, която я възнагради с много аплодисменти. Композиторът Янко Миладинов благодари на Симона и й пожела успехи в нейното развитие и кариера, която тя безспорно заявява.

В концерта участваха изпълнители, които също са получили награди от участията си в конкурси – ВФ „Морски песъчинки“, ВФ „Графити“, ВГ „Средногорски звън“, специалните гости Дивна, Георги Константинов и Стефан Лалчев.

На Симона беше направен запис от Българска национална телевизия, както и звукозапис от Българско национално радио, които ще бъдат излъчвани от двете медии.

Вече пета година Симона се обучава в Школа за поп музика с вокален педагог Марижана Иванова при НЧ „Георги Бакалов 1933“ – Стара Загора. Само за 2022 година г-ца Динчева е завоювала няколко специални и първи награди: Първа награда на Международен фестивал за популярна песен и танц „Абанико 22” ; Първа награда за изпълнение на поп-песен и втора награда за евър грийн на ІХ Международен конкурс за вокална и инструментална музика „Звукът на времето“- Велико Търново; Голямата награда в категория „Вокал“ от ІХ дистантен конкурс „Нови гласове – песни и изкуства “ – Несебър; Две първи награди в две категории от Х Национален конкурс с международно участие „15 лалета“ в Хисар; Първа награда от конкурса за руска песен „Пусть всегда будет солнце“ ; Първа награда за изпълнение на световен хит и втора награда за българска песен от Международния конкурс за млади изпълнители на популярна песен „Сребърна Янтра“ -Велико Търново; Голямата награда от Националния конкурс „Песен от извора“- Стара Загора и др.

Предстоят нови творчески предизвикателства за младата изпълнителка, за които тя се готви старателно, всеотдайно и целеустремено.

Марижана Иванова