Две номинации за „Златен кукерикон“ заслужи „Сън в лятна нощ“

Мега представленито на Драматичен театър „Гео Милев“ „Сън в лятна нощ“ по Уйлям Шекспир, освен нестихващите възторзи, предизвика и две номинации на „Златен кукерикон“.

Едната е за режисурата на Елена Панайотова:

„Отделила голяма част от своя замисъл на постигането на мащабно (като обем и въздействие) цялостно визуално пространство, Елена Панайотова не спира дотук.

Както е характерно за нея, тя винаги търси чрез ярките визуални и пластически средства на своя театър да изкаже и личната си теза за текста.“ – Камелия Николова

Другата номинация „Златен кукерикон“ е за актрисата Илина Илиева, за ролята й на Пък в същата постановка. Номинирана е в раздел „Млади надежди“

„Тази роля е много благодатна за мен, защото дава възможност да освободиш всякаква щуротия. Всичко е с много бързи смени на настроенията. Опитах се да направя всичко по силите си и да вложа колкото е възможно повече труд и в съвместната работа с колегите. Всички от екипа сме важни и трябва да създадем тази симбиоза помежду си.“ – споделя Илина.

За седма, поредна година наградите „Златен кукерикон“ ще бъдат връчени на 7 април 2023 г. – датата, на която Сатиричен театър „Алеко Константинов“ ще празнува 66-та годишнина от създаването си.

Мотото на тазгодишната церемония ще бъде „Да живее народът!“.

Росица Ранчева