Стартира петата кампания на Младежки общински съвет Стара Загора „Дари, за да зарадваш“

Младежи събират дарения за нуждаещи се в Стара Загора

Стартира петата кампания на Младежки общински съвет Стара Загора „Дари, за да зарадваш“.

Идеята на Великденската инициатива е да се помогне на хората в нужда. „Ние – младежите, а и всички граждани, към които се обръщаме,  можем да бъдем добри, съпричастни и състрадателни не само по време на големите християнски празници, но и през цялата година. Ако искаш да зарадваш някого, направи скромно дарение на човек в нужда, за който един топъл обяд или  хранителен пакет означава много”, коментират младежите.

Призоваваме  в кампанията да се включи всеки, който има желание и може да отдели средства за поне един пакет хранителни продукти или консерви с дълготраен срок на годност.  Събраните продукти ще бъдат предоставени на социалната кухня към  православния храм ,,Св. Паисий Хилендарски“, намиращ се в кв. „Зора“.

Всеки, който желае да се включи трябва да има предвид, че хранителните пакети / боб, ориз, леща, грах, макаронени изделия, нишесте, брашно, сол, захар, шоколад, олио или консерви/ трябва да  са с дълъг срок на годност и без нарушение на опаковката.

Даренията ще се събират в  Младежкия дом, намиращ се на бул.”Патриарх. Евтимий” 176 –  до 13.04.2023 година, всеки работен ден от 08.30 до 21.00 часа. За повече информация – на тел.042639974 или за учениците – от представителя на Младежки общински съвет в съответното училище.

През 2018 г.  Младежки общински съвет  стартира благотворителната целогодишна кампания и така до 2023 година за пета поредна година. В коледното издание на  кампанията се дариха за  социалната кухня в църковния храм  „Св. Паисий Хилендарски“ над 800 кг хранителни продукти, които стигнаха до социално слаби семейства и самотни възрастни хора, които имат нужда и в делници и празници от нашата подадена ръка. „Нека отворим сърцата си, за да дарим и зарадваме!”, призовават организаторите.