Представяне на Програмата #CreativeEurope в Стара Загора

Пътеводител #CreativeEurope:

🇪🇺 Със своите три подпрограми – „Култура“, МЕДИА и междусекторното направление, Creative Europe предоставя множество финансови инструменти и възможности за реализиране на проекти за културното и артистично сътрудничество на международно ниво. Работната програма за 2023 г. е подкрепена с бюджет от 312 милиона евро, след значително увеличение през 2022 г. Около 90 милиона евро са предвидени за постигане на устойчивост и възстановяване на културния и творческия сектор, след кризата в следствие на пандемията COVID-19.

Активното участие в европейски програми и международни културни проекти, както и членуването в европейски мрежи, са жизненоважни за развитието на българските културни оператори и тяхното позициониране върху световната карта на културните и творчески индустрии.

В рамките на Пътеводител #CreativeEurope oфис „Култура“ ви кани на презентация с цел представяне на програмата и провеждане на практическо обучение, което да подпомогне кандидатите в изготвянето на техните проекти. Фокусът ще е върху различните конкурсни сесии на подпрограма „Култура“, а участниците ще научат за актуалните възможности за финансиране на проекти в няколко различни направления – европейско сътрудничество, превод и разпространение на европейска литература, мобилност на артисти и други.

Събитието ще се проведе на 6.04 в Държавна Опера – Стара Загора. Ментор ще бъде ръководителката на офис „Култура“ Десислава Панчева.

ПРОГРАМА НА СЪБИТИЕТО

15:00 – 16:00 – Meet & Greet – кафе и регистрация на участниците;

16:00 – 17:30 – Презентация „Пътеводител #CREATIVEEUROPE“

Въведение в Creative Europe и презентация на различните конкурсни сесии на подпрограма „Култура“; Q&A и свободна дискусия с участниците;

17:30 – 19:00 – Индивидуални консултации с кандидатите.

🔸 От работилницата участниците ще си тръгнат с основни познания за изготвяне на проектни предложения, включително:

  • Как да идентифицират силните страни в идеята си и да ги превърнат в проектно описание;
  • Как да интерпретират принципите и критериите на програмата;
  • Каква е връзката между информацията в апликационната форма и критериите за оценка на проектното предложение;

⭕ В А Ж Н О!

За да заявите участие е необходима предварителна регистрация.

🔗 Регистрационната форма за участие в събитието ще намерите тук >

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeT7KmxyFTYaBSxaiyYDjBqwYnSXHu8PrV5KAMbXdpaCVl-5A/viewform?fbclid=IwAR01GtlJ016dMNLM-cBOjKL7sf36cCMm1mL8kcVu75ZoX0VViCuS0snugxU