Вазовци отпразнуваха „Световният ден на водата“

На 22 март 2023 г. учениците на СУ „Иван Вазов“- Стара Загора традиционно отпразнуваха „Световният ден на водата“.

Преподавателите по природни науки, заедно със своите ученици, подготвиха много и разнообразни прояви. Атмосферата в STEM лабораторията беше наистина празнична: На вратата ученици посрещнаха гостите с шоколадени и автентични мидички, с прекрасно оформена брошура, от която се научават поне 6 неща, с които можем да помогнем за опазването на Световния океан. В лабораторията имаше прекрасна колекция от черупки на морски обитатели. На живо, с помощта на експерименти, учениците показаха как човешката дейност влияе на биоразнообразието на световният океан.

Интересно интервю направиха ученици от 8 клас в Института по „Аквакултури“ към Тракийски университет.

Специално от Института по математика и информатика при нас беше доцент (за нас Академик) Евгения Сендова, която заедно с колегата си Цветелин Андреев моделираха с ученици от различни възрасти движение на спътник по кръгова орбита, корали, папрати и най-причудливи дървета с помощта на езика SNAP!

Гости на нашето събитие бяха и доц. Люба Митева, зам. декан от Медицински факултет на Тракийски университет, Олга Асенова и Яница Бакоева от отдел „Образование, младежки дейности и спорт“ на Община Стара Загора.

Динко Цвятков

Директор на СУ „Иван Вазов“