Студентка от Ветеринарномедицинския факултет получи престижна стипендия

Петокурсничката от специалността Ветеринарна медицина на Тракийски университет – Louise Hastings – бе отличена със стипендия в престижния международен конкурс „Veterinary Student Scholarship Program 2022“, обявен от Европейската федерация на ветеринарните лекари (Federation of Veterinarians of Europe) и MSD Animal Health. Съгласно регламента, в надпреварата могат да участват само учащи във факултети, акредитирани по EAEVE, какъвто е и нашият Ветеринарномедицинки факултет, който притежава акредитация до 2026 год.

В седмото издание на конкурса са подадени 232 кандидатури на студенти по ветеринарна медицина от цяла Европа. От тях компетентно жури отличи 68-те най-добри, сред които и нашата възпитаничка.

За своите мотиви да се впусне в оспорваната надпревара, Луис разказва: “По принцип съм личност, силно ангажирана със спасителна работа и хуманно отношение към животните. Откакто пристигнах през 2018 г. в България съм участвала активно в много кампании за кастриране и приютяване на бездомни животни, доброволец съм в различни организаци. Ето защо реших, че вероятно ще бъда достоен кандидат за стипендия. Явно дългогодишния ми активизъм в защита на животните е бил оценен подобаващо. В допълнение – аз съм самофинансиращ се студент, работя 6 дни в седмицата и финансова подкрепа за издръжката и обучението ми е винаги добре дошла.”

Междувременно Луис е номинирана и се класира във финалното трио и на престижните Worldwide Vets AWARD за 2022-2023 година.

Поздравления за Луис и нейните преподаватели!