Фондация „Мисия Криле“ представя фотографската изложба „И ти можеш“

Фондация „Мисия Криле” представя на 21.03.2023 от 14:00 фотографската изложба „И ти можеш”. Изложбата ще бъде поставена във фоайето на Комплекса за социални услуги в Стара Загора, намиращ се на ул. „Христо Ботев” 205.

Входът е свободен!

На откриването ще присъства и екип на УНИЦЕФ – България, начело с Кристина де Брюин, представил на УНИЦЕФ в България.

УНИЦЕФ-България е един от най-важните партньори на Фондация „Мисия Криле” и от години подкрепя работата ни в уязвими общности – бежанци и българи.

Идеята за изложбата „И ти можеш“ се роди като резултат от работата на фондация „Мисия Криле“ на терен с бежанци и имигранти в района на Харманли. В общуването си с тях представителите на организацията установяват за множеството трудности, с които бежанците се сблъскват ежедневно, докато в същото време остават напълно невидими за обществото и хората около себе си.

Изложбата показва историите на група жени от Иран, Сирия, Ирак, Нигерия и Афганистан, преминали през Центъра за настаняване на бежанци в гр. Харманли.

Това са жени с различна история и неясно бъдеще, които се съгласиха да разкажат за своите предизвикателства.

 

 

Представянето ѝ е част от усилията на Фондация „Мисия Криле” да насочи погледа към жените, които успяват да се справят с предизвикателствата и опита да оспорим стереотипите за жената, които битуват в обществото ни. За целта от 8-ми март 2023 година Фондацията стартира и провежда различни активности, следвайки тази посока.

Започнахме месеца със стикерите, които поставихме на автобусите и тролеите

от градската мрежа. Продължихме със събирането на 888 завършвания на изречението „Аз се чувствам жена, когато…“. Събрахме, само в един ден, 750 послания и продължаваме до достигането на заветната цел. Подготвяме видео поздрав от страна на няколко жени, които говорят за силата на жената и нейното място в обществото ни. А сега отново усилваме гласа на жените, като напомняме: „И ти можеш!”

Изложбата се реализира с подкрепата на УНИЦЕФ България и Български Фонд за Жените