Електронно табло денонощно показва новородените бебета на Стара Загора

Красив и атрактивен пролетен подарък направи старозагорският Ротари клуб на Града на липите. Часове преди да настъпи пролетното равноденствие, в абсолютния градски център на пресечката между булевардите „Цар Симеон Велики“ и „Руски“, до големия часовник, се появи ново електронно табло.

В реално време електронното табло ще отразява името на новороденото старозагорско бебе в една от трите АГ-клиники на града, – уточни за Долап.бг юристът Васил Демирев, паст президент на ротарианците. – Веднага след раждането на малкото човече на монитора се изписва името му. То стои на екран 24 секунди. След това екранът отразява броя на новородените деца от началото на годината. До днешна дата до обед това са 470 нови граждани. Всъщност тази цифра стои постоянно на екрана. При явяване на новородено на екрана се появява бебче и се чува сигнал, който продължава 24 секунди. Общо взето голям късмет е да уцелиш тези 24 секунди! Но пък радостта и удоволствието да неописуеми!

Благодаря и на трите АГ-комплекса, които веднага изпращат информация за новороденото, заедно с малкото му име. С всяко раждане автоматично се променя и цифрата на екрана“, каза Демирев.

Идеята за това електронно табло е на Васил Демирев в президентския му мандат преди година и половина. Тя е като противовест на прекалената ужасяваща информация по време на Ковид-пандемията. Целта е да се показват колко нови животи идват на света, което е прекрасно и заслужава адмирации.

Изпълнението на проекта е от съмишленици на Демирев и на идеята, с подкрепата на ротарианците. Даниел Маринов, който е собственик на фирма „Даниел стандарт“ , изпълнява софтуера. Рекламната агенция „Алфа маркет“ прави инсталирането на съоръжението. Не на последно място за благодарност са трите АГ-клиники в Стара Загора. За поддържането на таблото е инсталиран допълнителен софтуер.

Честита нова, уникална придобивка! Дай Боже, накрая на годината постоянното число на екрана да бъде пет цифрено!

Много добри дела извърши Ротари клуб – Стара Загора. Сред тях са и часовникът до Универсалния магазин и пластиката на птицата феникс на постамента пред сградата на Общината.

Честита и благословена пролет!

Росица Ранчева