С концерт на световноизвестния бас Борис Христов представя едноименното Музикално общество

На 18 март 2023 г., събота, от 11:00 ч. в залата на Регионална библиотека „Захарий Княжески“ Музикално общество „Борис Христов“ с подкрепата на Община Стара Загора ще  представи  концерт „Църковни песнопения“ на световноизвестния български оперен певец Борис Христов.  Записите са направени  в съпровод на хора на храм „Св. Александър Невски“ с диригент Ангел Попконстантинов. Записът е  на „Балкантон“ от октомври 1976 година.

Входът е свободен.

Поради пандемията в продължение на повече от две години Музикалното общество „Борис Христов“  премина в дългосрочна ваканция. И ето, че с настъпването на пролетта, отново ще се състои духовно матине и то само с църковно-славянско песнопение.

Концертът ще бъде съпроводен с  представянето на различни икони. Преди всяко изпълнение, Нино Луканов, председател на обществото, ще чете на съвременен български език преводът на текстовете на песните. Публиката ще се пренесе в един духовен свят, в какъвто отдавна не е попадала.

Новият творчески сезон 2023/2024 г. ще бъде юбилеен за Музикалното общество „Борис Христов“. Тогава ще се чества неговата 30-годишнина. На 19 май 2024 г. ще се чества 110 години от рождението на Борис Христов.

Росица Ранчева