Ученикът от ППМГ „Гео Милев“ Кристиан Христакиев получи  поздрав от кмета Живко Тодоров

Кристиан Христакиев, възпитаник на Профилирана природоматематическа гимназия „Гео Милев“, бе поздравен от кмета Живко Тодоров по повод неговото запомнящо се присъствие в проявите, посветени на Националния празник на Република България – 3-и март.

Младият старозагорец взе активно участие в ефира на Българска национална телевизия по време на изнесеното им студио под липите, като допринесе за почитане на паметта и  родолюбието на националните герои на България. Той е и един от победителите в провелата се  меджуучилищната викторина  „1000 причини да се гордеем, че сме българи“, целяща да даде възможност на участниците да научат интересни факти и да обогатят своята култура в духа на българското, както и да покажат своите знания и умения.

От името на кмета Живко Тодоров, благодарствен адрес на единадесетокласника връчи зам.-кметът на общината Надежда Чакърова. „С възхищение и гордост искам да те поздравя за делото, което възраждаш. Пожелавам винаги с хъс и устрем да преследваш мечтите си. Нека Стара Загора да има повече млади хора като теб“, поздрави Кристиан ресорният заместник-кмет.

Стефани Бабадалиева