Денят на Числото Пи в СУ“Иван Вазов“

Денят на числото Пи, 14. 03. 2023 г. беше отбелязан по нетрадиционен начин с гостуването на  господин Бил Люис. Той се срещна с ученици от 8 до 12 клас.

Господин Люис е международен консултант по бизнес мениджмънт от Арканзас, САЩ. Той има над 30 години опит в работа с държавни организации, училища, неправителствени организации и др. Обучавал е млади хора, преподаватели и бизнесмени в над 30 страни.

Пред учениците от профил „Икономическа информатика“ и „Софтуерни и хардуерни науки“ той изнесе лекция на тема: „Подготви себе си за успешно бъдеще. Силата на навиците“. Срещата впечатли много учениците и ги провокира да излязат извън зоната си на комфорт. Темата предизвика множество въпроси, свързани с бъдещото им развитие и предприемаческия начин на мислене. което беше предпоставка за интересен разговор между господин Бил Люис и учениците от СУ „Иван Вазов“.

Посланието, което той отправи на учениците е да настроят мисленето си така, че да останат в България и да съдействат за развитието на българската икономика. Срещата бе организирана от г-жа Стоянка Иванова, старши учител по информационни технологии и г-жа Радостина Димова, старши учител по икономика.

Динко Цвятков

Директор на СУ „Иван Вазов“