Отново национална студентска олимпиада в Стара Загора

За трети път след 2017 г. и 2021 г., Стара Загора ще бъде домакин на Национална универсиада.Тя ще се проведе благодарение на кмета на общината Живко Тодоров и ректора на Тракийския университет – проф. д-р Добри Ярков, които приеха предложението на Асоциацията за университетски спорт (АУС)  „Академик“, да бъдат домакини на грандиозното събитие, точно когато АУС отбелязва 30 години от своето създаване.

„Национална Универсиада 2023“ ще събере от 9-ти до 13 -ти май 2023 г. повече от 1300 студенти от всички университети в страната, които ще се състезават в 16 вида спорт.

В края на отминалата седмица се проведе първата работна среща по организацията на Универсиадата. Община Стара Загора бе представена от Красимира Чахова, зам.-кмет и Петко Крумов, началник отдел „Спортни дейности“, а АУС „Академик“ от своя председател – доц. Златко Джуров и проф. Димо Гиргинов от Тракийския университет в качеството му на член на УС на АУС и главен организатор на събитието. Спортните дисциплини спрямо предните две Универсиади се увеличават и през май на общинските стадиони и зали, както и на спортната база на Тракийския университет, студентите ще се състезават в следните видове спорт: баскетбол, волейбол, футбол, хандбал, футзал, джудо, кикбокс, плуване, спортно катерене и ориентиране, тенис на маса и на корт, крикет и мажоретни дисциплини.

Стоянка Пастърмова