Присъствени ще са и предварителните и редовните кандидатстудентски изпити за Тракийски университет

За новата учебна 2023/2024 година и предварителните и редовните кандидатстудентски изпити за Тракийски университет ще бъдат присъствени.- Това каза за Долап.бг проф. д-р Нели Грозева зам. ректор по учебната дейност. – Онлайн ще бъдат те само за чуждестранните студенти. – Всички, обаче, могат да подават заявленията си за участие на изпити и да пратят таксата от 50 лв. онлайн, както в Студентския град -в ректората, така и чрез бюрата на Центъра за кандидатстудентска подготовка и информация в страната. 

От понеделник – 13 март, кандидатстудентите могат да подават документи за явяване на предварителните изпити. Оценките от тях са равностойни на оценките от редовната изпитна кандидатстудентска сесия през лятото.

Първите предварителни изпити са на 25 март – Благовещение. На този красив православен празник очакваме благи вести, т.е. успешно положени изпити, – коментира проф. Грозева.- Тогава ще се проведат тестовете по биология, математика, обща техническа подготовка, георграфия и изпитът по обща езикова култура.

Подробна информация тук -> https://bit.ly/3kCY8R5

Традиционно най-голям интерес има към изпитите по биология и химия, които са вход за специалностите хуманна и ветеринарна медицина. Предварителните дати за провеждането им са 29 април – биология и 30 април – химия. 

Подаването на документи за редовните кандидатстудентски изпити е с начална дата 1 юни“.  

Подробна информация за тях четете тук -> https://bit.ly/3II0ia7