„Ние сме музиканти“ на 1 година – Да, нашите деца са малко по-различни, но те са различни с най-хубавата разлика на света –че имат много повече любов от всички останали.”

Празнично и весело бе в неделния ден във фоайето на Държавна опера-Стара Загора. Децата от проекта „Ние сме музиканти” празнуваха своя първи рожден ден. Те бяха подготвили изложба със свои произведения, песен-поздрав към всички, събрали се на рождения ден, а Меги рецитира стихотворение, написано специално за нея от близка на семейството и:

МЕГИ

Малко слънчево момиче,

край реката тича,

весело подскача и се смее,

любима песничка си пее.

 

Всеки ден щастливо,

като бяло зайче е игриво,

обича всички хора по света

и не знае що е суета.

 

С музика, танци и любов,

всеки ден е като нов,

от сърцето и, бликат 100 слънца

и ги дарява на всички по света.

Христослава, която участва в рекламен клип на проекта, каза много мило и с много чувство „Обичам Роси и обичам шефа на Операта” /припомняме че той лично бе режисьор на нейното участие в клипа.

Ръководителят на проекта Русалина Мочукова се обърна с мили думи към всички присъстващи: „Знам, че вие ни обичате и ние ви обичаме и това прави магията още по-голяма . Много благодаря на моя прекрасен екип – Боряна Каниду и Нелиана Димитрова. Вярвам, че ние ще вървим напред . Тепърва всичко хубаво предстои.”

Особено развълнувана бе Анелия Димитрова, майка на малкия Марти и нейните думи идваха направо от сърцето и: „Мили хора, това е невероятно, което правите за нашите рожби. Това че е безвъзмездно, това че ес такава отдаденост и с толкова любов. Все едно нашите деца са тук при другото свое семейство, благодарение на вас. И смятам, че от екипа на Роси ще произлязат много нови таланти и ние ще бъдем горди с нашите деца. Не забравяйте, че по начина, по който ние ги приемаме, и обществото ще ги приеме. Нашите деца са абсолютно в норма. Забравете за думи като СОП, специални потребности, слънчеви, специални , трябва да разчупим наложеното от институциите статукво. Да, нашите деца са малко по-различни, но те са различни с най-хубавата разлика на света –че имат много повече любов от всички останали.”

На тържеството, на което всички получиха специални тениски с логото на проекта, присъстваха още заместник-кметът Надежда Чакърова, директорът на Операта Огнян Драганов, председателят на Настоятелството на Операта Татяна Станчева, художественият директор на балета Силвия Томова и др. Изразена бе пълната подкрепа за проекта от страна на Община Стара Загора и се изговори една мечта, която със сигурност ще стане реалност – изработване на сензорен спектакъл с участието на децата.

Росица Ранчева