Нека е честита и по-малко сърдита баба Марта! Честит  Първи март-ден на художествената самодейност.

Децата от всички групи на Детска градина №16 „Горски кът“ на Старозагорските минерални бани посрещнаха баба Марта с песен в постановката „Кой открадна преждата на баба Марта“. Една поучителна приказка!

В представлението се включиха всички присъстващи в залата и баба Марта. Изненада бе включването на „баба Марта-дъщеря с двете си деца“, но бяха разпознати, като Пижо и Пенда в лицето на ученици от 12 ОУ „Стефан Караджа“ Стара Загора.

Старата Баба Mарта показа какво прави с преждата и как го прави! Кметицата-председател на Читалището от с. Казанка Елка Михайлова поздрави самодейците на НЧ“Христо Ботев“ СтзМинБани, учители и деца от Детската градина за прекрасното изпълнение. Тя им поднесе мартеници и следобедна закуска.

Учителите от Детската градина и баба Марта посетиха хората от Дома за стари хора , които се бяха подготвили за празника с ръчно изработени мартеници и сувенири за посрещането им. Те разговаряха с доайените на НЧ“Христо Ботев“ за художествената самодейност, в която са участвали и как се развива днес. Учителите честитиха празника на възрастните хора в трите дома на курортното селище и им занесоха изработени мартеници от децата.

Баба Марта с нейните помощници Минка и Милка навсякъде занесоха мартеници и шоколадови „мартенски“ бонбони.

Вълнуващ ден с много емоции!

Марго Малинова (баба Марта)