Старозагорските паркове ще разказват своите истории на 5 март 2023 г.

За трети път Туристическият и информационен център на Стара Загора организира на 5 март 2023 г. безплатния тур  „Парковете разказват своите истории“. Това съобщава за Долаплбг Ива Духтева, старши експерт „Туризъм и младежки дейности“ в Община  Стара Загора. Освен това очарователната млада дама е и доказано перфектен гид.

Продължителността на тура е около 1,30ч.

Началото му е от Станционната градина и завършва на Жабките, в подножието на Аязмото. Разказва се както за миналото на парковете, така и за тяхното настояще, след обновяването им. Минава се през Станционната градина, парк „Йордан Капсамунов“, парк „Пети октомври“ и се стига по бул. „Митрополит Методий Кусев“ до Аязмото.

По пътя, освен за споменатите паркове се предоставя богата информация и за парковете „Александър Стамболийски“, „Бедечка“ и „Артилерийски“. На участниците в разходката се показват интересни снимки от миналото на  местата, през които се минава.

Тази тема ще бъде  част и от летните уикенд турове през настоящата година. Предстоят и нови теми, които съвсем скоро ще бъдат  оповестени.

Записванията стават предварително на телефон 042/ 627 098  , на електронния адрес  или на място.

На любопитковците съобщаваме, че виртуалните очила ще могат да се използват след 6 март, защото подлежат на финални настройки. След тази дата  всеки може безплатно да се потопи в историята и забележителностите на Стара Загора и виртуално!

Росица Ранчева