Кметът на Стара Загора Живко Тодоров получи почетен приз „Добродетел 2022 г.“

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров е носител на почетния приз „Добродетел 2022“. Наградата се връчва от Националното сдружение на сираците в България (НССБ) за принос и активна подкрепа в различни социални инициативи на организацията, осъществени през изминалата година, в полза на деца и младежи, лишени от родителска грижа в цялата страна. Старозагорският кмет получава приза за трети път.  От името на градоначалника отличието прие ресорният му заместник – Надежда Чакърова.

Националните награди се присъждат за седми път, а мисията им е да покаже добрите примери в обществото, споделя председателят на НССБ Слави Михайлов.  Над сто организации, фирми и общественици застават зад каузите на сдружението. Стилната церемония, на която се връчиха тазгодишните отличия, се проведе в София, а присъстващите дариха средства, за да подкрепят ежегодната кампания на НССБ „Фестивал на красотата“. Инициативата е насочена към абитуриенти, които нямат възможност да осигурят тоалет за своя бал.

Сред номинираните бяха още кметовете на Варна, Кнежа, Пордим, Козлодуй, на столичния район „Сердика“, ректорът на Медицинския университет в Плевен проф. д-р Добромир Димитров, представители на бизнеса, медии и др.

Красимира Кънева – Пенкова

Експерт „Връзки с обществеността“