Музикална мениджърка стана зам.министър на културата

Музикалният мениджър МАРИНА ВАСИЛЕВА е новият служебен зам.министър на културата, съобщиха от Министерски съвет. Тя е назначена със Заповед на служебния премиер Гълъб Донев от 22 февруари 2023 г.

От октомври 2021 г. досега Марина Василева е била член на Управителния съвет на Българската музикална асоциация. От 2000 г. е член на Управителния съвет на Сдружение „Брас Асоциация“.

Василева завършва Международни икономически отношения с профил „Международен бизнес и мениджмънт“ . Като е музикален мениджър с дългогодишен опит като рекламист и маркетинг експерт, Василева е била и координатор на събития. Участвала е в множество професионални форуми и конференции.

Марина Василева е част от работните групи на Независимия културен сектор с ресорните министерства за разработването на мерки за преодоляване на СOVID– кризата и за създаване на регистъра за свободните артисти.

Досегашният зам. министърът на културата проф. Борислава Танева напусна Министерството на културата по собствено желание. Тя обоснова решението си с мотивите да посвети повече внимание на студентите си в Националната музикална академия, на семейството си и на себе си.

Досегашният служебен министър на културното министерство проф.Велислав Минеков е назначен за съветник по културата към вицепремиера Лазар Лазаров.