Връчват националните награди за Добродетел 2022 на Сдружението на сираците в България

Сред номинираните е и кметът на Стара Загора Живко Тодоров

На 23-ти февруари 2023 г. в зала „Силует“ на столичния хотел „Маринела“ от 19:00ч. над 100 организации, фирми и общественици ще бъдат отличени с почетното отличие за „Добродетел 2022“ от Националното сдружение на сираците в България. Наградите се раздават заради приносът и активна подкрепа в различни социални инициативи на Сдружението, които са реализирани през изминалата година в полза на деца и младежи, лишени от родителска грижа в страната.

Сред номинираните са кметовете на Варна, Стара Загора, Кнежа, Пордим, Козлодуй, столичния район „Сердика“ ректорът на Медицинския университет в Плевен проф. Добромир Димитров, представители на бизнеса от цялата страна, медии и др.

Наградите се връчват за седма поредна година и имат за цел да се покажат добрите примери. По време на церемонията всеки може да дари средства в подкрепа на абитуриенти в неравностойно социално положение, които имат нужда от празничен тоалет и обувки за да отпразнуват подобаващо завършването на средно образование със своите съученици.